Winkel

4 Verschillende Dartspelletjes

Dartspelletjes zijn al jarenlang populair bij jong en oud. Het is een leuke en gezellige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. In deze blogpost bespreken we vier verschillende dartspelletjes die je kunt spelen om je vaardigheden te verbeteren en het spel nog leuker te maken.

1. 501

501 is waarschijnlijk het meest bekende dartspelletje. Het doel is om als eerste precies 0 punten over te houden. Elke speler begint met 501 punten en gooit om de beurt drie pijlen. De score van elke beurt wordt van het totaal afgetrokken. Het spel eindigt wanneer een speler precies op 0 punten uitkomt.

2. Cricket

Cricket is een dartspelletje dat vooral in de Verenigde Staten populair is. Het doel van het spel is om de nummers 15 t/m 20 en de bullseye zo vaak mogelijk te raken. Elke keer dat een speler een nummer raakt, wordt dat nummer gesloten. Wanneer een speler een nummer drie keer heeft geraakt, kan hij of zij punten scoren voor elke keer dat de tegenstander hetzelfde nummer raakt.

3. Round the Clock

Round the Clock is een leuk spelletje dat je alleen of met meerdere spelers kunt spelen. Het doel is om alle nummers van de klok in volgorde te raken, te beginnen bij 1 en eindigend bij de bullseye. Elke speler heeft een bepaald aantal beurten om dit te doen. De speler die als eerste alle nummers heeft geraakt, wint.

4. Killer

Killer is een dartspelletje dat vooral leuk is om met meerdere spelers te spelen. Het doel is om zo snel mogelijk punten te scoren door bepaalde nummers te raken. Elke speler heeft een “killer” nummer, bijvoorbeeld 17. Wanneer een speler zijn of haar eigen “killer” nummer raakt, krijgt hij of zij punten. De speler die als eerste een bepaald aantal punten heeft gehaald, wint.

Dartspelletjes zijn leuk

Dartspelletjes zijn een leuke manier om tijd door te brengen en je vaardigheden te verbeteren. De vier spelletjes die we hebben besproken, zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden die er zijn. Probeer ze eens uit en ontdek welk spel jij het leukst vindt!

Terug naar: