Winkel
Een betere darthand

Vijf tips om een betere dart hand te krijgen

Wanneer jij eenmaal jouw dartpijlen en dartbord hebt gekocht wil je natuurlijk maar één ding; echt goed worden! Hoe word je steeds beter? Dus, hoe kun jij het beste oefenen? Het belangrijkste is of je consequent oefent. Wij geven je in dit artikel vijf tips om een echt goede dart hand te krijgen.

Oefenen, oefenen, oefenen!

Zoals wij al eerder schreven is consequent oefenen heel belangrijk. Met eens in de week een potje gooien ben je er helaas niet. Wij adviseren je om iedere dag één uur te oefenen. Dat is beter dan zeven uur op één dag achter elkaar te gooien.

Speel iedere keer een ander dartspel

Er zijn verschillende dartspellen die je kunt spelen. Wil je hier meer informatie over? Ga dan eens een kijkje nemen op het wereldwijde web. Daar vind je voldoende uitleg over de verschillende spelmethoden en hun doel.

Focus je niet alleen op de hoogste scores

Probeer je niet alleen te richten op de triple 20, maar mik ook eens op de lagere cijfers van het bord. Dit zorgt ervoor dat jij altijd met elke score uit kunt gooien en zo allround mogelijk getraind bent.

Speel geen 501 spel in je training

Als je traint met het spel 501 dan kom je regelmatig uit met dubbel 1. Dit kan zo demotiverend werken dat je als beginner even niet meer weet hoe je verder moet. Leg de lat ook niet te hoog voor jezelf. Oefen vooral op de triple 20, 19, 18 en Bull.

Vergeet je dubbels niet

Oefen ook op het gooien van je dubbels.  Dit zorgt ervoor dat jij op meerdere manieren uit kunt gooien en nooit vastloopt.

Ten slotte

Er zijn zoveel manieren om een goede dart hand te krijgen en dus echt goed te worden in dit spannende spel! Het is bijvoorbeeld ook ontzettend slim om verschillende dart stijlen uit te proberen. Probeer verschillende manieren van het vasthouden van je pijl. Probeer de pijl eerder of later los te laten. Om echt goed te worden zou je bij een dartteam kunnen gaan. Zo train je consequent.

Terug naar: