Winkel

Het verhaal van Michael van Gerwen

Een heel bekende Nederlandse Darter is Michael van Gerwen. Hij is bekend geworden in de dartswereld doordat hij in 2014 als jongste darter ooit het PDC World Darts Championship wist te winnen. Daar is zijn verhaal en zijn carrière eigenlijk mee begonnen. In deze blog lees je het verhaal van Michael van Gerwen. 

Wie is Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is een Darter uit Nederland. Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen met darten. Zo heeft hij het Wereldkampioenschap darts, het Europees kampioenschap darts, de World Matchplay, de World Grand Prix, de UK open, Singapore darts, Dubai Darts Masters en nog heel veel andere prijzen gewonnen.

Michael van Gerwen heeft langer dan een jaar op de nummer 1 positie gestaan van de wereld. 

Hoe is de carrière van Michael van Gerwen verlopen? 

Michael van Gerwen is in een café begonnen met darten. Vooral in de winters was hij heel erg bezig met darten omdat het veel te koud was om buiten te kunnen spelen. Toen hij twaalf was speelde hij al zijn eerste professionele wedstrijd. Dit was in 2005. In 2006 deed hij voor het eerst mee met een televisie toernooi. 

In dat toernooi verloor hij al in de tweede one ronde van Raymond van Barneveld, hij won dit toernooi ook. In Dit was meteen zijn debuut in de PDC Na dit jaar werd het even iets minder. Tot 2012, dit werd een van de beste jaren voor Michael van Gerwen. Hij kwam in alle toernooien heel ver goed mee. 

Het was in 2014 dat Michael van Gerwen zijn beste seizoen ooit gehad. Voor het eerst werd hij de wereldkampioen. Hiermee was hij de derde Nederlander die dat voor elkaar gekregen heeft. In dat jaar heeft hij het voor elkaar gekregen om 29 partijen ongeslagen gebleven. Dit eindigde doordat hij verloor in de halve finale van Paul Nicholson. 

Waar komt Michael van Gerwen vandaan?

Michael van Gerwen is geboren en getogen in Boxtel. Dit is een gemeente die je kunt vinden in de provincie Noord Brabant. Je kunt het vinden aan de rand van rivier de Dommel en ligt in het midden van de driehoek, Eindhoven, ’s Hertogenbosch en Tilburg. 

Boxtel telt in totaal een ruime 33000 inwoners. En wordt gezien als een verkeersknooppunt, dit mede doordat het in het midden van de driehoek gelegen is. Boxtel ligt op een hoogte van zo een negen meter. 

Terug naar: