Winkel

Het verhaal van Raymond van Barneveld

Een van de meest bekende darters die ons land rijk is, is dartkoning Raymond van Barneveld. Hij werd in 1967 geboren in Den Haag. Zijn bijnaam binnen de wereld van de darts was Barney. Raymond van Barneveld heeft een behoorlijk indrukwekkende carrière achter de rug. In deze blog lees je meer over Raymond van Barneveld. 

Wie is Raymond van Barneveld?

Raymond van Barneveld is een zeer graag gezien darts speler uit Nederland. Hij woonde en groeide op in Den Haag. Het grote avontuur als professioneel darts begon al in 1984 toen hij voor de BDO ging spelen. 

Het verloop van de carrière van Raymond van Barneveld.

Als je gaat kijken naar de carrière van Raymond van Barneveld kun je wel zeggen dat het er een is met vele hoogtepunten en toch ook wel heel veel dieptepunten. Met name het einde van zijn carrière leek het alsof hij de touch van het darts spelen even helemaal kwijt leek te zijn. 

In 1984 begon hij met het spelen van darts op professioneel niveau. Toch was het pas in 1995 dat heel Nederland kennis kon en mocht maken met Raymond van Barneveld. In dit jaar was het Raymond van Barneveld voor de eerste keer gelukt om in de finale van een groot toernooi komen te staan. Helaas verloor hij deze van Richie Burnett.

Drie jaar na het verliezen van deze finale kwam hij weer in de finale te staan van de Embassy. Weer tegenover Richie Burnett, alleen lukte het Raymond van Barneveld het dit keer wel om de finale te winnen en zijn eerste Embassy op zijn naam te schrijven. 

In de jaren na het winnen van zijn eerste Embassy, groeit Raymond van Barneveld binnen de dartswereld uit tot een van de allerbeste darts die je ook maar kunt vinden in de hele wereld. In 1999, 2003 2n 2005 wordt hij ook nog eens de wereldkampioen darts. 

Na zijn overstap naar de PDC in 2006 lukte het hem om meteen geschiedenis te schrijven. De eerste keer dat hij aan dit toernooi deel heeft genomen, lukte het hem om ook dit toernooi op zijn naam geschreven.

In 2009 speelde Raymond van Barneveld zijn allerlaatste finale tegen Taylor. Deze finale zou gewonnen worden door Taylor. In 2014 wist hij de Premier League te winnen. Dit was dan ook meteen de laatste finale die hij gewonnen zou hebben in zijn carrière. 

Terug naar: