Winkel

Hier let je op als je online je shafts gaat bestellen

Ben je een echte dartfanaat? En hou je er wel van om zo nu en dan te darten? Dan is het handig om spullen extra op voorraad te hebben zoals shafts.

Wat zijn shafts?

Als je gaat darten is het handig om wat extra shafts bij je te hebben. De shaft komt altijd achter de barrel. Je kunt de dart shafts bestellen in allerlei verschillende materialen en maten. De lengte van de shaft zal altijd invloed hebben op welke manier je de dart richting het bord zal vliegen. Weet je niet goed of je een lange of korte shaft nodig hebt? Het antwoord is heel simpel. Dat hangt helemaal aan de stijl van het gooien af. Als je online shafts wilt bestellen is het handig om op een aantal dingen goed te letten.

Hoe weet je of je lange of korte shafts nodig hebt?

Als je wilt gaan darten is het handig om eerst te weten hoe de pijl waarmee jij gooit in het bord hangt. Als je merkt dat de flight lager is dan de punt, dan heb je een shaft die te lang is. Dan heb je voor je dartpijlen een kortere shaft nodig. Als de dartpijl recht in het bord staan, dan kun je beter voor een langere shaft gaan.

De maten van de shafts

Ga je dart shafts bestellen? Dan zul je merken dat de shafts meestal in vijf verschillende maten verkrijgbaar zijn.

  • Dart shafts extra short. Deze zijn achtentwintig millimeter
  • Dart shafts short. Deze hebben een lengte van vierendertig millimeter
  • De inbetween shafts zijn negenendertig millimeter
  • Medium shafts hebben een lengte van zevenenveertig millimeter
  • De long shafts zijn vijfenvijftig millimeter

Als je niet zeker weet welke maat je moet hebben, zou je voor de medium shafts kunnen kiezen. Dat is de veiligste keuze.

Kwetsbaarheid van de shafts

De shafts van de dartpijl is een kwetsbaar onderdeel. Van de dartpijl is de shafts het meest kwetsbare. De shafts zullen namelijk nooit eeuwen mee gaan. Met darten is het handig om shafts aan te schaffen wat van een duurzaam materiaal gemaakt is. Zo zal je er langer plezier van hebben.

Het materiaal van de shafts

De shafts zijn een verbruiksitem. Daardoor zal het onvermijdelijk zijn om de shafts zo nu en dan te moeten vervangen. Bij de dart shafts bestellen is het handig om te letten op de verschillende materiaaltypes zoals aluminium, titanium, nylon en carbon.

Terug naar: