Winkel
Onderhoud dartpijlen

Hoe onderhoud je jouw dartpijlen?

Als jij een beginnende darter bent en je hebt net een nieuw dartbord en nieuwe pijlen gekocht, dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw dartbord en dartpijlen zo mooi mogelijk houdt. We richten ons in dit artikel op het onderhouden van jouw dartpijlen zodat jij fijner gooit en jouw pijlen en bord zo lang mogelijk meegaan. Omdat een pijl uit meerdere onderdelen bestaat hoef je nooit de hele pijl te vervangen, maar kun je bijvoorbeeld een nieuwe shaft, flight, of rubbertjes op de pijl zetten. Wij adviseren je om altijd een paar reserve shafts en flights bij je te hebben als je een potje gaat darten buiten de deur. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Houd je punten scherp

Voor het beste resultaat en voor de kwaliteit van je dartbord adviseren wij je om de punten van jouw dartpijlen goed scherp te houden. Dit zorgt ervoor dat de pijl niet steeds uit je dartbord valt en het voorkomt natuurlijk dat het materiaal van jouw dartbord kapot gaat. Voor het slijpen van jouw dartpijlen kun je gebruik maken van een slijpsteen. Dan zijn ze weer als nieuw!

Pijlen voorzichtig uit het bord halen

Het is heel belangrijk op welke manier jij jouw pijlen uit het bord haalt. Haal de pijlen rustig één voor één met een draaiende beweging uit het dartbord. Dit zorgt ervoor dat je pijlpunten niet stuk gaan.

Vervang op tijd de onderdelen

Een pijl bestaat uit meerdere onderdelen; de grippunt, de shaft en de flights. Tussen deze onderdelen zitten kleine rubberen ringetjes die snel kunnen beschadigen. Voor de shafts zijn er ook nog ringetjes die je eroverheen kunt schuiven zodat je flight niet snel van je pijl valt.

Conclusie

Zoals je leest is het heel belangrijk om jouw dartpijlen in goede conditie te houden. Je kunt heel lang doen met een setje dartpijlen als je de punten netjes bij slijpt en op tijd beschadigde rubbertjes, shafts en flights vervangt. Wij hopen je met dit korte artikel voorzien te hebben van wat informatie om mee verder te kunnen. Succes!

Terug naar: