Winkel

Hoeveel Nederlandse dart vrouwen zijn er?

Darten lijkt misschien een mannensport, maar het wordt steeds populairder bij vrouwen. Er komen steeds meer dart vrouwen bij. Er ontstaan meer vrouwen teams en meer toernooien voor vrouwen. Er is tegenwoordig zelfs een speciale ranglijst voor vrouwelijke darters.

Hoeveel Nederlandse dart vrouwen zijn er?

De ranking van de Nederlandse Dart Bond voor vrouwen telt momenteel 49 personen. Het precieze aantal dart vrouwen is niet zeker, omdat wij hebben gekeken naar de ranking van de NDB. Wel is duidelijk dat vrouwen in opmars zijn als het gaat om de populaire dartsport.

Verschil darten voor mannen en vrouwen

Wat betreft de regels zijn er geen verschillen tussen vrouwen en mannen. Qua producten zoals pijlen shafts en barrels zijn er wel kleine verschillen. Het gewicht dat een dartpijl bij voorkeur moet hebben is 24 gram. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. De barrel voor een dartpijl voor de vrouw kan wat langer zijn om de pijl stabiel te houden bij een lager gewicht. Net als bij de mannelijke darters zijn er ook dartpijlen en accessoires ontworpen door vrouwelijke darters.

Dartbord voor vrouwen

Zoals je hierboven al kon lezen zijn de dartborden, pijlen en andere accessoires gelijk voor mannen en vrouwen. In het verleden is er gesproken om een dartbord te ontwerpen speciaal voor vrouwen. Dit dartbord zou geschikter moeten zijn voor vrouwen. De mannen konden dan hun eigen dartbord behouden. De dart vrouwen waren het hier niet mee eens. Uiteindelijk is alles bij het oude gebleven, zowel mannen als vrouwen gebruiken dezelfde producten met hier en daar wat verschillen in ontwerp en gewicht van de dartpijlen.

PDC Women’s Series Order of Merit

Vrij recent is de ranglijst voor vrouwen in het leven geroepen. Deze heet de PDC Women’s Series Order of Merit. Het is echter nog steeds mogelijk om in de PDC Order of Merit te komen. De PDC Order of Merit is de algemene wereldranglijst voor darters.

Hoe kom je op de PDC Women’s Series Order of Merit?

Net zoals bij de algemene PDC Order of Merit kunnen dart vrouwen op deze lijst komen door het winnen van zoveel mogelijk prijzengeld tijdens de darttoernooien. Heel veel PDC toernooien tellen mee, alleen de toernooien waarvoor men wordt uitgenodigd tellen niet mee voor deze ranglijst.

Samenvattend

Er staan 49 Nederlandse dart vrouwen in de ranking van de NDB. Dart vrouwen gebruiken dezelfde producten als mannen met wat verschil in de dartpijlen. De ranglijst voor dart vrouwen heet de Women’s Series Order of Merit.

Terug naar: