Winkel

Waarom je een foamring zou toepassen op je dartbord

Als je net een nieuw dartbord hebt gekocht wil je deze natuurlijk direct uitproberen. Je hangt het dartbord op in de schuur, meet de afstand af en begint met darten. Uit je enthousiasme gooi je de pijl net naast het bord, waar deze in het hout blijft zitten of weer valt. Nu zit er een gat in je muur, is je pijltje beschadigd en heb je natuurlijk ook nog het dartbord gemist. In sommige gevallen maakt het niet uit als de muur beschadigd is, maar dan kan het pijltje kapotgaan of uit balans raken. Een foamring lost deze problemen voor je op!

Een surround gebruiken en ophangen

Een surround is gemakkelijk te gebruiken en kan je erg snel ophangen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een surround. Over het algemeen bestaan deze uit twee verschillende materialen. PU en EVA. PU (Polyurethaan) is een soort rubber die dartpijlen opvangt en vervolgens weer makkelijk loslaat. Deze ringen zijn vaak gemaakt voor professioneel gebruik. 

Voor recreatief gebruik wordt daarom ook vaak aangeraden om een EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat) surround aan te schaffen. Dit is een foamring gemaakt van een soort schuim. Dit is ook direct de goedkoopste optie en wordt daarom vooral gekocht voor thuisgebruik. Deze ringen bestaan uit vier verschillende stukken en zijn daarom gemakkelijk op te bergen wanneer dit nodig is. Als je begint met darten is dit dus de beste keuze. 

De surround moet zo strak mogelijk om je dartbord heen zitten. De beste foamring zit vast en naadloos rondom je dartbord. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de pijlen eruit te halen omdat de surround natuurlijk niet meebeweegt. Daarnaast ziet het er ook een stuk strakker uit. Kies dus een systeem dat je gemakkelijk om je dartbord heen kan klikken. 

Er zijn heel veel verschillende soorten foamringen op de markt. Deze variëren in ontwerp en ook in kleur. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, rood, blauw, groen en wit. Natuurlijk is het erg belangrijk dat de surround ook goed past bij de kleur van je dartbord en de rest van de ruimte. Vooral als je een dartbaan gaat inrichten voor een publieke ruimte is het erg belangrijk dat je let op de kleur, omdat dit natuurlijk bij de rest van de ruimte moet passen. 

De Bull’s Bull’s Guard Foam Surround

Als je op zoek bent naar een goedkope surround voor recreatief gebruik is het zeker aan te raden om te kijken naar de Bull’s Bull’s Guard Foam Surround. Deze surround is gemaakt van EVA en bestaat uit vier delen die je gemakkelijk kan installeren en ook weer los kan halen als je het dartbord op wilt ruimen. De ring geeft 14cm extra bescherming op je muur en houdt alle dartpijlen tegen. De surround is gemaakt voor het standaardformaat dartboard en past er naadloos omheen. De kleur van deze surround is rood. Dit is ook de meest populaire kleur. 

Als je dus op zoek bent naar een goede foamring voor je eigen dartbord is deze ring een erg goede keuze. Je kan de ring gewoon makkelijk om het dartbord heen klikken en hoeft deze niet apart op te hangen. 

De surround van Bull’s Bull’s is gemaakt om alle dartpijlen die naast het bord komen op te vangen. De pijlen zijn er vervolgens gemakkelijk uit te halen omdat de ring goed vast zit om het bord heen. Daarnaast is het rode ontwerp ook nog eens heel stijlvol en raken je pijlen natuurlijk ook niet beschadigd!

Terug naar: