Winkel

Zo houd je stand netjes bij

Bij het darten hoort ook een score. Deze score moet natuurlijk wel goed bijgehouden worden. Is het bijhouden van de score een dingetje? Dan zou je hiervoor verschillende manieren kunnen gebruiken. Met deze manieren wordt het mogelijk gemaakt om de scores goed bij te kunnen houden. Maar hoe zou je dan het best de scores bij het darten bij kunnen houden? Welke manieren zijn er te vinden waarmee je de scores goed bij zou kunnen houden? 

Hou je score bij met pen en papier

Een van de meest ouderwetse manieren om de score bij te houden is met pen en papier. Of je zou er een whiteboard voor kunnen gebruiken. Hierop kan iedereen meekijken met de stand. Deze manieren kunnen best lastig zijn. 

Als je gebruik maakt van een whiteboard of pen en papier moet je wel altijd zorgen voor reserve pennen en stiften. Daarbij moet je dan ook wel heel snel en goed uit je hoofd kunnen rekenen. Als je dit niet kunt, dan wordt het gebruiken van pen en papier erg lastig.

Je kunt er natuurlijk ook een rekenmachine bij gebruiken. Dit zorgt er wel voor dat je meer tijd nodig hebt voor het noteren van de scores en de tussenstanden. Ook niet echt ideaal dus. Heb je hier allemaal helemaal geen zin in. Maak dan gebruik van de verschillende andere mogelijkheden voor het bijhouden van de scores. 

Hou de score bij in een dart app

Tegenwoordig is het ook mogelijk om via een app de score bij te houden. Voor ieder besturingssysteem zijn er apps te vinden die je zou kunnen downloaden. Het makkelijke van een app is dat de scores automatisch berekend worden. 

En de meeste apps zijn ook nog eens gratis verkrijgbaar. De betaalde apps geven wel meer mogelijkheden. Maar het is maar net wat je nodig denkt te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor betere statistieken. Je hebt meer spelmogelijkheden en je hebt dan geen reclames tussendoor. 

Elektronisch score apparaat

Je zou ook gebruik kunnen maken van een elektronisch score apparaat. Deze apparaten helpen je erbij dat je je tijdens het darten geen zorgen hoeft te maken over de score. Een elektronisch score apparaat werkt over het algemeen best goed. 

Het enige nadeel dat er aan vast zit, is dat ze best aan de prijs zijn. Als jij je prima kan redden met een app, is dat een meer voordelige keuze. Daarbij kun je er helemaal zelf voor kiezen of je een gratis app wil gebruiken of dat je een premium app aanschaft. Hier ben je zelf helemaal vrij in. 

Elektronisch dartbord

Het is ook een mogelijkheid om een elektronisch dartbord te kopen. Bij dit bord zitten meteen de daarvoor bestemde pijlen. Je kunt het speltype instellen en ook het aantal personen. Het dartbord zal dan zelf de scores bijhouden. 

Toch is het niet hetzelfde als darten op een gewoon dartbord. Het is wel heel vermakelijk. Helemaal als je het dartbord in recreatieve vorm gebruikt. Voor echte wedstrijden of toernooien is een elektronisch dartbord minder geschikt. 

Terug naar: