Winkel

Altijd scherpe pijlen met een slijpsteen

Als je van darten houdt, dan weet je ook hoe belangrijk het is dat je je dartpijlen goed onderhoud. Een van de dingen die je regelmatig moet doen is het slijpen van je dartpijlen. Dit kun je doen met behulp van een slijpsteen dartpijlen. De slijpsteen dartpijlen is dan ook onmisbaar in je dart uitrusting. Maar wat is een slijpsteen dartpijlen dan precies en hoe moet je daar mee omgaan? 

Wat is een slijpsteen dartpijlen? 

Met een slijpsteen kun je de dartpijlen afbramen en je kunt de punt van de dartpijlen aanscherpen. Hiervoor heb je de keuze om een elektrische slijper of een handslijpsteen te gebruiken. Door het materiaal waar de slijpstenen van gemaakt zijn kun je er lang gebruik van maken. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is gehard widia steen. 

Bestel Hier

Hoe moet je de slijpsteen dartpijlen gebruiken? 

Wanneer je op het punt aangekomen bent dat de dartpijlen geslepen moeten worden pak je je slijpsteen erbij. Dan draai je de slijpsteen rondom de puntige uiteinden van je dartpijlen. Als je denkt dat je klaar bent moet je voorzichtig met het topje van je vinger even aan de punt voelen of deze alweer scherp genoeg zijn om lekker verder te gaan darten. Je herhaalt dit net zo lang tot de pijlen weer lekker scherp zullen zijn. 

Waarom is het belangrijk dat je de dartpijlen slijpt? 

Wanneer je met stompe dartpijlen gaat darten zul je al heel snel merken dat je niet lekker in je spel zal komen. De pijlen zullen moeilijker het bord in glijden en je loopt meer het risico dat de pijlen uit het bord zullen vallen en je dan geen score hebt. 

Het darten met scherpe pijlen heeft verschillende voordelen dus. De pijlen zullen makkelijker in het bord blijven hangen als ze geslepen zijn. Dit doordat de scherpe punt dieper het bord in zullen boren en meer grip zullen hebben. De punten die je dan hebt gegooid tellen dan gelukkig wel mee. 

Daarnaast zorgen scherpe pijlen er ook voor dat je langer gebruik kan blijven maken van je dartbord. Stompe pijlen zorgen namelijk voor meer schade aan je dartbord dan dat scherpe pijlen doen. Met scherpe punten aan je pijlen kun je je ook veel beter voorbereiden op een wedstrijd. 

Een stompe punt zorgt ervoor dat je harder moet gooien om de dartpijlen in het bord te krijgen en te houden. Door de kracht die je erachter zet zorgt ervoor dat de precisie minder zal worden. Met scherpe pijlen kun je makkelijker gebruik maken van je eigen techniek en houding omdat je niet op de kracht waarmee je gooit hoeft te letten. 

Zelf je dartpijlen slijpen of dit laten doen? 

Als je weet hoe je met een slijpsteen om moet gaan dan is het makkelijker om de dartpijlen zelf te slijpen. Het voordeel van het hebben van een slijpsteen is dat je overal en altijd je pijlen kan slijpen, waardoor je altijd scherpe pijlen kan hebben.

Hiervoor zou je gebruik kunnen maken van een sleutelhanger slijpsteen. Een sleutelbos heb je eigenlijk altijd wel bij je, met het meenemen van de sleutelhanger slijpsteen kun je altijd en overal je pijlen slijpen wanneer je het idee hebt dat dat nodig is. 

Als je het lastig vind om je pijlen zelf te slijpen, dan zou je dit ook bij nde speciaalzaak kunnen laten doen. Als je daar dan toch bent kun je meteen advies vragen over hoe je dit ook zelf zou kunnen doen in de toekomst. Zij zullen je hier dan vakkundig over informeren en zullen je ook advies geven over welk slijpsteen je dan het best zou kunnen gebruiken.

Terug naar: