Winkel

Waar let je op bij het bestellen van je dartpijlen?

Ben je net gestart met darten en op zoek naar nieuwe dartpijlen die voor jou geschikt zijn? Het is voor een beginnende darter erg belangrijk om goede dartpijlen te hebben. Maar waar moet je nu allemaal op letten bij het bestellen van nieuwe dartpijlen?

Dartpijlen bestellen

Aan de hand van jouw persoonlijke stijl kun je dartpijlen online bestellen. Jouw persoonlijke stijl zal met de jaren heen zich blijven ontwikkelen. Maar waar moet je dan op letten bij het bestellen van nieuwe darts? Een professioneel dartpijl is in verschillende delen opgebouwd namelijk de punt, barrel, shaft en de flight. Professionele dartpijlen hebben een metalen dartpunt. Dit wordt onder de darters steeltips genoemd. De punt zit over het algemeen in de barrel geklemd. Ervaren darters die op professioneel niveau speelt wisselen wel eens hun flights. Het is meer een gevoelskwestie dan dat de ene flight beter is dan de andere flight. Toch moet je met enkele punten rekening houden.

Dartpijlen online bestellen

Je zou ervoor kunnen kiezen om je darts online te bestellen. De dartpijlen online bestellen doe je aan de hand van jouw persoonlijke stijl en aan de hand van enkele belangrijke punten zoals het gewicht, de grip en het uiterlijk. Let hier dus goed op tijdens het online bestellen van jouw dartpijlen.

Het gewicht

De worp om de pijl te kunnen gooien is erg afhankelijk aan het gewicht. Om het juiste gewicht te hebben voor jouw worp is het een kwestie van uitproberen. Een belangrijk punt is dat een dartpijl echt niet zwaarder dan vijftig gram mag wegen. Over het algemeen hebben de meeste dartpijlen een gewicht van tussen de twintig en vijfentwintig gram. Hoe zwaarder je dart is, hoe meer precisie je hebt en daarnaast minder snelheid hebt. 

Ga voor de juiste grip

Voor darts heb je verschillende soorten grip. Het verschilt van heel glas tot heel ruw. Voor darters is het wel zo hoe ruwer de grip is, hoe makkelijker het vasthouden wordt. Kijk wat voor jou goed voelt en ga dan die dartpijlen online bestellen. 

Het uiterlijk van de darts

Je kunt dartpijlen online bestellen in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor zal er altijd wel een dartpijl voor jou te vinden zijn en die goed past bij jouw persoonlijke smaak. Kies natuurlijk wel dartpijlen die jij echt leuk vindt. Daardoor zal je met plezier de darts in het bord gooien.

Terug naar: