Winkel

Welke dartpijlen zijn voor jou de beste?

Dartpijlen kun je onderscheiden van elkaar op verschillende vlakken. Het is namelijk zo dat niet iedere dartpijl hetzelfde is, maar ook niet iedere darter speelt het spel darten helemaal hetzelfde. Daarom kun je niet meteen van tevoren zeggen welke dartpijl dan de beste zou zijn. Maar hoe weet je dan welke pijl het beste bij je past?

Waar let je op bij het kiezen van een dartpijl? 

Als je wil gaan darten, dan is een goede set dartpijlen echt noodzakelijk. Bij het uitzoeken van een goede dartpijl om te kunnen darten is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zo moet je bijvoorbeeld letten de grip van een dartpijl, het gewicht van een dartpijl en van welk materiaal zijn de dartpijlen gemaakt. 

Welk gewicht dartpijl is de beste? 

Dartpijlen kun je in allemaal verschillende maten krijgen. Het beste is om de dartpijlen helemaal aan te laten meten. Dit kun je in een dartwinkel doen. Als je je eigen persoonlijk afgemeten dartpijlen hebt zul je merken dat het darten een stuk makkelijker zal gaan. 

Stel je voor dat je uitgekomen bent op dartpijlen 23 gram, dan doe je er goed aan om ook echt dartpijlen 23 gram te gaan gebruiken als je gaat darten. Dartpijlen 23 gram zijn wel een lichtere pijl, hierbij moet je er wel rekening mee houden dat ze wel iets sneller zouden kunnen gaan zwabberen als een zwaardere pijl. 

Kies je voor darts met veel of weinig grip? 

Bij het darten worden gladde en ruwe pijlen gebruikt. De ruwe dartpijlen hebben meer grip dan de gladde pijlen. Aan de hand van jouw vingers kun je bepalen welke van de twee soorten dartpijlen het best bij jou past.

Heb je bijvoorbeeld last van droge vingers, dan zorgen die voor de grip op de dartpijl. In dit geval zou je dan ook voor de gladde dartpijlen kunnen kiezen. Mocht je juist last hebben van gladde vingers, dan heb je meer grip nodig vanuit de pijlen en kies je voor de ruwe dartpijl.

Waar worden dartpijlen van gemaakt? 

De punt dan de dartpijlen kunnen gemaakt worden van metaal of plastic. De barrel van messing of Wolfraam. Wolfraam is een vrij zwaar metaal. De Shafts waar je de flights in steekt kunnen van kunststof, aluminium of titanium gemaakt worden. De flights ie gebruikt worden bij darts worden van micron, nylon of Dimplex gemaakt. 

Terug naar: