Winkel

Wat heb je minimaal nodig om te beginnen met darten

Als je wil gaan beginnen met darten moet je er wel voor zorgen dat je alle benodigdheden om te kunnen beginnen in huis hebt. Er zijn verschillende dingen die je daarvoor nodig hebt om te kunnen beginnen met darten. Maar welke dingen zijn dat dan? En hoe weet je of je de juiste spullen aan heb geschaft? 

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen darten? 

Als je wil gaan darten dan zal je een aantal dingen aan moeten schaffen. Zonder deze dingen is het onmogelijk om te kunnen beginnen met darten. De dingen die je allemaal nodig hebt om te kunnen beginnen met darten zie je hieronder beschreven staan.

Een dartbord en mat

Om te beginnen met darten moet je een dartbord en mat kopen. Dit dartbord moet je dan volgens de voorschriften aan de muur hangen. Dat wil zeggen dat het bord op 1m73 boven de grond gehangen moet worden aan de muur. 

Onderaan het dartbord moet je een mat neerleggen. Mochten de pijlen dan uit het bord vallen, dan komen ze niet in je vloer terecht, maar in de mat die je onder het dartbord neer hebt gelegd. Een dartbord en mat kun je vaak samen kopen. 

Naast de hoogte is het ook belangrijk dat je op een afstand van 2m37 van het dartbord af kan staan als je wil gaan gooien. Dan heb je de officiële maten aangehouden die hiervoor vereist zijn. Het dartbord en mat hebben standaard maten.

Dartpijltjes

Dartpijlen koop je in een complete set. In deze set vind je de shafts, de pijlen en de flights. Over het algemeen zit zo een setje dartpijlen in een doosje of een etui. Zo kun je de dartpijlen makkelijk meenemen. 

Dart flights

Dart flights hebben als functie ervoor te zorgen dat de pijlen netjes en recht in het bord terecht kunnen komen. Zonder de dart flights hebben de dartpijlen helemaal geen stabiliteit. Flights zijn er in heel veel verschillende vormen, kleuren en prints te krijgen. 

Dart Shafts

Dart shafts zijn de tussenstuk tussen de barrels en de flights in. Deze zijn gemaakt van plastic of aluminium. Als je vaak aan het darten bent zul je ook vaker je shafts moeten vervangen. Vooral de plastic shafts zullen sneller vervangen moeten worden.

Dartpijlen op maat

Als je echt verder wil gaan met darten, dan zou je dartpijlen op maar aan moeten laten meten. Dit kun je doen in een specialistische dartwinkel. 

Terug naar: