Winkel

Dit zijn de 3 beste darttoernooien ter wereld

Dartwedstrijden zijn wereldwijd een enorm populaire sport om naar te kijken en brengen een hoop sensatie en spanning met zich mee. Als dartliefhebber zijn er altijd genoeg wedstrijden op televisie te bekijken, maar bij welke wedstrijden laat nou echt de top van de wereld zich zien in de competitie? In dit blog worden de drie beste darttoernooien ter wereld voor je op een rijtje gezet. 

PDC World Darts Championship

Allereerst de meest bekende dartwedstrijd ter wereld. Dit toernooi is het toernooi van het jaar. Tijdens de World Darts Championship nemen de beste darters ter wereld het jaarlijks tegen elkaar. Op. Dit toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1994. Sinds 2007 wordt het toernooi jaarlijks gespeeld in Londen, in het Alexandra Palace. Door de jaren heen zijn er in totaal tien darters geweest die zich hebben weten te kronen tot wereldkampioen. 

World Matchplay Darts

Het tweede beste darttoernooi ter wereld is de World Matchplay Darts. Dit is een zomertoernooi. Het wordt in juli gehouden. Jaarlijks laten 32 darters zich van hun beste kant zien.  Onder deze groep darters vallen ook Nederlandse darters. De bokaal die wordt vergeven is vernoemd naar een legendarische darter, die maar liefst zestien keer wist te winnen bij deze dartwedstrijd. De bekende Michael van Gerwen is de enige Nederlander die dit toernooi ooit heeft gewonnen, het lukte hem maar liefst driemaal. 

Premier League of Darts 

De Premier League of Darts is een jaarlijkse dartscompetitie die in verschillende landen wordt gehouden, waaronder Nederland. De deelname is slechts weggelegd voor acht tot tien darters. Dit toernooi is ook gewonnen door Michael van Gerwen en kent daarnaast ook nog een andere Nederlandse winnaar. Dit is Raymond van Barneveld. 

Nog meer toernooien die wereldwijd en op tv te bewonderen zijn

Alle bovenstaande dartwedstrijden zijn op Nederlandse televisie te bewonderen en zijn daarmee een populaire bezigheid voor veel Nederlanders. Er zijn ook andere darttoernooien op televisie te volgen zoals de Grand Slam of Darts en de World Grand Prix. Ook deze dartwedstrijden staan hoog aangeschreven en zijn wereldwijd erg geliefd. 

Al met al zijn er verschillende darttoernooien die wereldwijd te bewonderen zijn, waaraan de beste darters zich van hun beste kant laten zien. Tot de beste darttoernooien behoren de Premier League of Darts, de World Matchplay Darts en de PDC World Darts Championship. 

Terug naar: