Winkel

Het verhaal van Boris Koltsov

Als je van darten houdt dan weet je precies wie Boris Koltsov is. Met zijn jonge leeftijd heeft hij al heel erg veel bereikt. Toen hij in 2014 begon met darten had hij zelf nooit verwacht dat hij zover zou komen. Nu nog steeds is hij groter en bekender aan het worden.

Wie is Boris Koltsov?

Boris Koltsov staat bekend als de Russische darter, een hele jonge nog zelfs want hij is nog maar 34 jaar. Hij is geboren op 10 september 1988 in Georgië. In de tijd dat hij aan het darten is heeft hij al veel bereikt, hij heeft heel Europa al doorgereisd om wedstrijden te spelen. Hij heeft dan ook veel wedstrijden gewonnen waardoor hij steeds bekender is geworden, zelfs nu speelt hij nog wedstrijden met veel plezier.

Sinds wanneer is Boris Koltsov bekend?

Boris Koltsov is al een aardige tijd bekend met darts spelen, hij is al sinds 2014 bekend met spelen. Natuurlijk was hij daarvoor al actief alleen nog niet op zo’n hoog niveau. Doordat hij al veel verschillende wedstrijden heeft gewonnen is hij vanzelf steeds bekender geworden, de mensen die dan ook het darten volgen die zullen ongetwijfeld van Boris Koltsov. 

Het verloop van Boris Koltsov zijn carrière

In 2015 speelde Boris zijn kwalificatieronde bij de PDC World Darts Championship 2015. Hij won daar de voorronde tegen Haruki Muramatsu met 4-2. De volgende ronde speelde hij tegen  Kevin Painter , helaas heeft hij die wedstrijd verloren met 3-1. Dit was het begin van de carrière van Boris want daarna heeft hij nog veel grote wedstrijden gespeeld, zijn naam is daardoor steeds bekender geworden en op den duur wist iedereen wie hij was. Tot op de dag van vandaag is Boris nog steeds actief als darter, je zult dus misschien zijn naam nog weleens voorbij horen komen. 

Andere bekende darters

Natuurlijk is Boris Koltsov niet de enige bekende darter, er zijn nog veel meer bekende darters en ook heeft Boris Koltsov daar tegen gespeeld. Zo heeft Boris Koltsov wedstrijden gespeeld tegen Dirk van Duijvenbode, Raul Invernon en Dragutin Horvat. Natuurlijk zijn er naast deze darters nog meer darters bekend waar Boris niet tegen heeft gespeeld, denk zo aan de Nederlandse darters Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Ook van Nederlandse bodem zijn er aardig wat bekende darters gekomen, ook deze darters hebben het heel erg ver weten te schoppen in de wereld van darts.

Terug naar: