Winkel

Het verhaal van Danny Noppert

Danny Noppert, een geboren Fries, is de revelatie van de PDC dit jaar.  De Nederlandse darter komt al sinds 2018 uit in de PDC. Maar sinds de winst van de UK Open 2022 kan niemand meer om hem heen. Hij is de vierde Nederlander die dit toernooi op zijn naam heeft geschreven. Dit heeft hem de bijnaam ‘The Freeze’ opgeleverd, die verwijst naar de killersmentaliteit van deze koele kikker. Maar wie is Danny Noppert eigenlijk?

Nuchtere Fries

Danny Noppert, een nuchtere en zeer bescheiden Fries, is geboren in Joure op oudejaarsdag 1990. Hij komt uit een warm nest en heeft twee broers. Na de lagere school heeft hij een koksopleiding genoten. Het werk in de keuken was echter niet echt wat hij zocht, mede door het feit dat hij altijd moest werken als zijn vrienden vrij waren. Hij ruilde zijn baan als kok dan ook in voor een functie bij een groothandel in aluminium producten.

Op een gegeven moment werd hij door vrienden uitgenodigd om in hun dartteam mee te doen. Hij kreeg al snel de smaak te pakken en kon een aardig pijltje gooien. Hij schreef zich steeds vaker in voor toernooien van de Friese Darts Bond. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en fanatieke spelopvatting ging hij steeds beter gooien en begon hij steeds vaker toernooien te winnen.

Danny Noppert begon de provincie een beetje te ontgroeien en meldde zich dan ook aan voor de door de Nederlandse Darts Bond georganiseerde toernooien. Vanaf dat moment ging het razendsnel. Hij werd Nederlands kampioen en in 2013 speelde hij zijn eerste internationale toernooi waar hij wist door te dringen tot de kwartfinale.

De definitieve doorbraak van Danny Noppert

Nadat hij steeds vaker in het buitenland ging spelen, breekt Danny in 2016 definitief door. Nadat hij eerst de Dutch Open had gewonnen, herhaalde hij dit kunststukje als rookie op de Scottish Open. Hij wist nog een aantal andere toernooien te winnen en behaalde zelfs de finale van het prestigieuze Lakeside toernooi.

Vanaf 2018 is hij zich volledig op darts gaan richten. Hij maakte de overstap naar de PDC. Hij wist zich te kwalificeren voor de lucratieve Pro Tour-toernooien waar hij ineens tegen zijn idolen kwam te spelen. Inmiddels heeft hij ook daar zijn plek veroverd en is hij flink geklommen op de ranglijst. Naast de UK Open bereikte hij ook een aantal finaleplaatsen bij diverse PDC toernooien. Zijn doel is om deel te mogen nemen aan de lucratieve Premier League of Darts. Wij denken dat dit slechts een kwestie van tijd is.

Terug naar: