Winkel

Het verhaal van Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode is een semi-professioneel darter. Hij wordt gezien als een van de beste darters ter wereld op dit moment. Dirk werkt ook als administratief medewerker bij een kwekerij van aubergines. Wie is Dirk van Duijvenbode? En hoe is zijn carriere begonnen.

Hoe is het verhaal van Dirk van Duijvenbode begonnen?

Dirk van Duijvenbode is geboren op 30 juni 1992. Zijn geboorteplaats is Katwijk aan Zee (Nederland). Dirk van Duijvenbode is nu 30 jaar en heeft blond haar en blauwe ogen. Dirk van Duijvenbode heeft als bijnaam de naam Titan of Aubergines. Deze bijnaam heeft de darter gekregen vanwege zijn werk. 

De reden dat Dirk van Duijvenbode de naam kreeg, was door het opkomen tijdens de eerste WK wedstrijd. Dirk van Duijvenbode kwam op met een aubergine. Hij werkt als administratief medewerker op een auberginekwekerij. Dirk van Duijvenbode is rechtshandig. Dirk van Duijvenbode staat ook bekend om zijn excentrieke walk on op wedstrijden. 

Het begin van zijn carrière Darten

Zijn liefde voor het darten begon op jonge leeftijd. Hij had toen al talent. In 2011 wist Dirk van Duijvenbode de finale te behalen op de 15e jeugdwedstrijd van de PDC. Helaas verloor Dirk de finale van Paul Barham met de stand 4-2. Dirk van Duijvenbode bereikte in 2013 ook tweemaal de finale bij twee challenge tour evenementen.

De twee finales zijn gehaald maar Dirk heeft deze ook niet gewonnen. In 2014 kwam het moment, dat Dirk van Duijvenbode zijn eerste internationale toernooi kon spelen. Het grote German Darts Championship. Dirk wist hier de tweede ronde te behalen en werd toen uitgeschakeld door Wes Newton. In het jaar 2015 gooide Dirk van Duijvenbode zijn eerste negendarter.

Het debuut van Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode maakte zijn debuut op het prestigieuze toernooi, het PDC Wereldkampioenschap in 2016. In de eerste ronde verloor Dirk van Duijvenbode van Raymond van Barneveld. Dirk van Duijvenbode wist in 2018 te winnen van tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis met 10-5 op de UK Open. In de tweede ronde versloeg Dirk van Duijvenbode de darter Alan Norris in een spannende 9e leg. 

Na die tijd verloor Dirk van Duijvenbode wedstrijden Darten. Toch wist dirk van Duijvenbode een aantal kwartfinales te behalen in de WK Darts. In Januari 2021 maakt Dirk van Duijvenbode zijn debuut in de wereldranglijst bij de top 32. Het begin van een geweldige carrière met de sport darten.

Terug naar: