Winkel

Hoeveel verschilt elektronisch darten van gewoon darten?

Darten is een onmisbaar spel in bijna elk café en ook te vinden bij de gemiddelde kantine bij een sportvereniging. Maar wist je ook dat er verschillende soorten zijn?

Hoe werkt darten?

Darten is een sport die gespeeld wordt tussen 2 personen, die per beurt 3 darts naar een dartboard te gooien. De plek waar de dart op het board land, staat gelijk aan een aantal punten. Het doel van spel is dat de spelers om de beurt 3 darts gooien en de gescoorde punten van het start totaal van 501 punten afgetrokken wordt. Je moet hierbij precies op 0 punten uitkomen om te winnen. 

Dartboard

Er zijn verschillende soorten dartboarden te verkrijgen in de winkel. De meest gekochte opties zijn dartboarden gemaakt van sisal of een elektrisch dartboard. De makkelijkste manier om een keuze te maken tussen deze twee, is de afweging maken tussen de kwaliteit van een traditioneel dartboard of aan de voordelen van een elektrisch dartboard. 

Traditioneel darten

Het traditionele dartboard is gemaakt van sisal en dit board zal je op de meeste plekken tegenkomen. Dankzij de samengeperste sisalvezels, sluit het gat in het dartboard als je de dartpijl uit het board haalt. De kwaliteit van de sisalvezels en de dichtheid ervan zal bepalen hoe lang het meegaat. Een dartboard van andere materialen zullen sneller slijten en minder lang meegaan.

Elektrisch darten

Elektrisch darten is de snelst groeiende darts categorie. Ze zijn dan ook steeds vaker in bars en cafés te vinden. Elektrisch darten wordt gespeeld met dartpijlen met een zachtere plastic punt en een elektrisch dartboard.  Het dartboard is bedekt met honderden kleine gaatjes die kleiner zijn dan de punt van de dartpijl. Op deze manier zet het materiaal uit als ze een dartpijl opvangen, als hij er doorheen gaat. Door dit systeem worden de punten automatisch geregistreerd. 

Waarom kiezen voor een elektrisch dartboard in plaats van een sisal dartboard?

De belangrijkste reden voor de aanschaf van een elektrisch dartboard is de veiligheid. Omdat het gespeeld wordt met pijlen met plastic punten in tegenstelling tot de scherpe metalen punten van het traditioneel darten. Een dartpijl kan soms raar van het board af stuiteren en makkelijk schade aanrichten aan vloeren, muren of mensen die te dicht bij het dartboard staan. 

Ook heeft het elektrisch dartboard wat coole en handige functies. Het houd de puntentelling automatisch bij en er zijn veel verschillende spellen en variaties op in te stellen. Zo maakt het het spel een stuk dynamischer en spannend. 

Terug naar: