Winkel

Je dartbord netjes opgeruimd

Als darten een van je hobby’s is en je hele passie erin kwijt kan, dan wil je natuurlijk thuis ook een dartbord aan de muur hangen. Maar zeg nou zelf, zo een dartbord aan de muur is toch helemaal niet zo een fraai gezicht. Om dit beeld weg te nemen en toch een dartbord in je huis te kunnen hangen zonder dat deze vreselijk in het oog springt zou je een dartbordkast aan de muur kunnen hangen. Wat is een dartbord kast dan eigenlijk en waarom zou je deze dan op moeten hangen? 

Wat is een dartbordkast

Een dartbordkast, ook wel een dart cabinet genoemd, is een kast die je aan de muur kan hangen. Het is de bedoeling dat je je dartbord in deze kast hangt. Deze kast kan afgesloten worden. Hierdoor zul je als je klaar bent met het darten het dartbord niet meer zien hangen, maar kijk je tegen een kast aan die je helemaal in je eigen stijl kan vinden. Er is voor ieder interieur wel een dartbordkast te vinden.

Waarom een dartbordkast onmisbaar is? 

Een dartbordkast aan de muur zorgt er niet alleen voor dat het dartbord niet zo vreselijk in het oog springt als je klaar bent met darten. Een dartbordkast heeft namelijk vaak nog een tweede functie. Bij het darten hoort namelijk een scorebord.

Vaak is het zo dat aan de binnenkant van de openslaande deuren een scorebord wordt weergegeven. Hierop kun je dan met whiteboard marker of met een wit kalk krijt de scores bijhouden. Als je klaar bent met spelen zijn de scores ook weer makkelijk uit te wissen.

Daarnaast kan de dartbordkast ook dienst doen als een opbergplaats voor de dartpijlen en de flights, maar dit is helemaal afhankelijk welk soort last je gaat kopen en welke functies je er allemaal mee uit zou willen voeren. 

Waar let je op bij het kopen van een dartbordkast?

Wanneer je op zoek gaat naar een dartbordkast die helemaal bij jou past en die niet uit de toon zal vallen bij je interieur zul je zien dat je kunt kiezen uit verschillende soorten. De meest klassieke dartbord kasten zijn toch wel de traditionele houten kasten. 

Deze kun je tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren vinden. Maar daarnaast heeft de tijd ook niet stilgestaan en zijn er ook meer moderne dartbord kasten te vinden. Deze worden dan van een ander materiaal gemaakt waardoor deze een veel strakkere en meer moderne uitstraling zullen hebben. Met deze twee keuzemogelijkheden zul je altijd een dartbordkast vinden die bij je past. 

De mogelijkheden van een dartbordkast

De verschillende merken die in de dartwereld gebruikt worden hebben zo allemaal hun eigen dartbord kasten ontwikkeld. Het is helemaal afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren welk merk dan jouw voorkeur zal hebben. 

Zo zou je bijvoorbeeld alleen een kast kunnen kopen. Je moet er dan wel op bedacht zijn dat je dan zelf de pijlen en het dartbord nog aan moet schaffen om de set helemaal compleet te maken en te kunnen gebruiken. 

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een complete set aan te schaffen waar het dartbord en een setje pijlen al bij in zit. Met deze keuze heb je alles van een merk bij elkaar en kun je na het installeren meteen beginnen met darten. 

Een van de sets die je dan het best aan zou kunnen schaffe is de Bull’s Bull’s classic cabinet dartbord set. Dit is een goede set waar je je hele dartruimte mee in zou kunnen richten. En je kunt er meteen je dartbord mee opruimen als je klaar bent met darten. 

Terug naar: