Winkel

Wat is de betekenis van de dartbordvakken?

Een dartbord bestaat uit genummerde gebieden. Er zijn twintig nummers op het dartbord. In het dartbord zijn twee ringen. Het dartbord heeft 102 vakjes. De dartbordvakken hebben bij darten hun eigen betekenis. Welke? Dat laten we zien.

Wat is Darten?

Darten wordt ook wel darts genoemd en is een sport. Het spel speel met je met drie darts. Dat zijn de pijlen waarmee je gooit op het dartbord. Het spel is populair en wordt zowel als hobby en als professionele sport gespeeld. Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk te scoren met punten op het bord. 

Wat betekenen de dartbordvakken op het dartbord?

Het dartbord heeft 20 nummers. Je ziet op het dartbord een buiten en binnenring. In de ringen kun je dubbele punten of verdrievoudigd punten verdienen. In de smalle buitenring worden de punten dubbel geteld. Als je land op een binnenring dan worden de punten verdrievoudigd. 

Kom je in de groene cirkel dan heb je de bull gehaald en verdien je 25 punten. Tref je met de darts het rode gedeelte van de Bull dan krijg je 50 punten. Alle andere dartbordvakken tellen maar een keer op het dartbord.

Hoe gaat het spel Darts?

Darts begin je met 501 punten. De bedoeling is dat de darter als eerste de 0 bereikt. Dan win je de leg. Een leg mag alleen bereikt worden door een dubbel te gooien. Dat kan via de dartbordvakken op de buitenste ring. 

Hoe haal je de beste score op het dartbord?

Het uitspelen van darts gebeurd door de 0 te bereiken. Om het te bereiken zul je hoog moeten kunnen gooien met het darten. De bedoeling ervan is om de dartbordvakken te raken die hoog scoren. 

  • De dubbel (Uitgooien alleen dubbel en telt twee keer het aantal punten)
  • De triple (binnenste ring, en je krijgt drie keer het aantal punten)
  • De Bull (groene gedeelte telt voor 25 punten)
  • De Bullseye (de roos ook wel genoemd telt voor 50 punten
  • Hoogste score is 180 (je moet dan drie keer triple 20 gooien in de binnenste ring)
  • Andere dartbordvakken tellen maar eenmaal de punten

De regels van het uitgooien in darts

Je moet altijd dubbel uitgooien om het potje te winnen en exact te eindigen op 0. De bullseye telt ook voor dubbel. Houd je 50 punten over, dan win je de leg als je de bullseye raakt.

Terug naar: