Winkel

501 Darten. Is dit de enige variant?

Als je een keer darten op de televisie hebt gezien weet je misschien dat de meeste wedstrijden worden gespeeld in de vorm darten 501. Deze vorm van darten houdt in dat twee spelers beginnen bij 501 en racen naar wie het eerst al zijn punten kan vrijspelen. Je moet bij deze manier van spelen eindigen op een double. Hoewel dit de meest populaire vorm van darten is, is 501 darten niet de enige variant waarop het spel te spelen is. 

Varianten naast Darten 501

Er zijn naast darten 501 veel meer varianten waarop je kan spelen met darten. Je kan bijvoorbeeld Around the board spelen. Bij deze vorm van darten is het doel om het gehele bord rond te gooien. Zo begin je bijvoorbeeld bij gooien in het vakje 1, ga je door na het vakje 18 en ga je verder met de klok mee totdat je op 20 beland. De volgende stap is om een dart in de bull te gooien. 

Een andere variant die we vaak zien is het tellen met darts. Je begint bij een, gooit vervolgens naar twee en gaat door totdat je de twintig bereikt. Ook bij dit spel eindig je op de bull. Het voordeel van dit spel is dat je leert om in alle vakjes van het bord gericht te gooien. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke uitdaging!

Ben je niet zo van vaste regels? Dan is het natuurlijk ook leuk om een andere vorm van darten te spelen. Je kan kiezen om een of twee beurten drie pijlen te gooien, en de persoon met de hoogste score wint. Dit is het ideale spel om te spelen voor mensen die nog niet heel goed zijn met darten of nog niet precies weten hoe de spelregels van darten 501 werken. 

Creativiteit is altijd mogelijk!

Het is altijd mogelijk om je eigen spel te maken met darten. Het is mogelijk om op zoveel verschillende manieren het spel te spelen dat je ook zelf het spel kan verzinnen. Zo kan je bijvoorbeeld een race doen naar wie het eerst een bepaald getal gooit, wie het eerst bepaalde vakjes raakt ok wie het dichts op de pijl van een ander of een bepaald punt gooit. Er zijn nog erg veel spellen die je kan spelen naast het traditionele 501 darten. Daarnaast kan je natuurlijk ook je eigen spel uitvinden!

Terug naar: