Winkel

Het verhaal van Jelle Klaasen

Als je bekend bent in de wereld van darts dan heb je vast al wel eens van Jelle Klaasen gehoord. Jelle Klaasen is een bekende darter van Nederlandse bodem. De afgelopen jaren is het leven van Jelle, evenals zijn carrière, erg bewegelijk geweest. Er zijn positieve momenten geweest, maar ook minder positieve momenten. 

De start van de carrière van Jelle Klaasen ging als een speer. Het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse darts speler de bijnaam ‘Snelle Jelle’ draagt. Jelle Klaasen begon met professioneel darten in 2003 bij de BDO. Al in 2006 wist Jelle Klaasen zijn dart carrière succesvol te starten doordat hij de jongste wereldkampioen ooit werd in de sport. Toentertijd had Jelle Klaasen een leeftijd van 21 jaar en 90 dagen.

Hoewel de darter erg succesvol is binnen de sport heeft hij buiten de sport ook wel eens negatief in het nieuws gestaan. Zo was er in 2012 een groot schandaal gaande rondom de darts speler. Jelle Klaasen had naar verluid namelijk naaktfoto’s gestuurd naar minderjarige meisjes. Voor deze acties heeft Jelle Klaasen een taakstraf gekregen. Op latere momenten heeft Jelle ook meerdere keren zijn excuses aangeboden en genoemd dat hij spijt heeft van het incident dat plaatsvond met de 15-jarige meisjes. 

Tijdens het incident rondom de gestuurde naaktfoto’s heeft de carrière van Jelle Klaasen ook een flinke tegenslag gehad. Desalniettemin was de professionele speler er vrij zeker van dat hij weer terug wilde klimmen naar de top van de darts. In de jaren na 2012 begon zijn carrière zich weer langzaam te ontwikkelen. In 2016 bereikte de darter de halve finale van het UK open. 

Hedendaags is het nog maar de vraag hoe de carrière van Jelle Klaasen verder zal verlopen. Hoewel de bekende darts speler in 2022 het Dutch Darts Open won is de speler ook zijn PDC tourkaart verloren. Jelle Klaasen heeft onlangs een poging gedaan om deze kaart terug te winnen zodat hij weer mag deelnemen aan competities in de PDC klasse. Helaas is het hem niet gelukt om de tourkaart terug te winnen. 

Dankzij zijn uitgebreide carrière en zijn bekendheid als professionele darts speler heeft Jelle Klaasen ook zijn eigen merchandise. Naast diverse kleding items kun je ook dartpijlen kopen waar de naam van Jelle Klaasen op staat. Naast ‘Snelle Jelle’ wordt hij ook ‘’The Cobra’’ genoemd waardoor deze term ook terugkomt op de merchandise. 

Terug naar: