Winkel

Het verhaal van Martijn Kleermaker

Als je van sport houdt dan heb je misschien al wel eens gehoord van ‘The Dutch Giant’. The Dutch Giant is ook wel de bijnaam van Martijn Kleermaker. Martijn Kleermaker is professioneel darts speler. Hij is geboren op 19 Februari 1991 in het mooi Harderwijk. Al vanaf een jonge leeftijd gooide hij samen met zijn vrienden regelmatig pijltjes naar het dartbord dat bij zijn ouders op de zolder hing. In 2009 begon Martijn Kleermaker met darten. Darten is dus al vanaf een jonge leeftijd een belangrijk onderdeel van zijn leven.

Hoewel Martijn Kleermaker in 2009 al begon met darten heeft het enkele jaren geduurd voor zijn carrière zich ontwikkelde. Darten op professioneel niveau doet Martijn Kleermaker al sinds zijn 18e levensjaar. Pas in 2020 heeft The Dutch Giant een PDC tourkaart weten te bemachtigen. Deze kaart gaf hem toegang tot belangrijke wedstrijden van de Professional Darts Corporation. De tourkaart heeft Martijn Kleermaker behaald op de Q School. Op zijn website staat geschreven dat hij erg trots is op deze prestatie

Al snel heeft Martijn Kleermaker optimaal gebruik gemaakt van zijn PDC tourkaart. In 2021 mocht hij deelnemen aan het wereldkampioenschap in de ProTour categorie. Evenals op het behalen van zijn tourkaart was Martijn Kleermaker ook erg trots op zijn deelname aan het wereldkampioenschap. Helaas was de blijdschap van korte duur. Gedurende het wereldkampioenschap van 2021 werd de bekende darter helaas positief getest op COVID-19. Darten kon The Dutch Giant als gevolg van de positieve test helaas niet meer. Hij stapte uit het PDC World Darts kampioenschap.

Momenteel is Martijn Kleermaker nog één van de meer mysterieuze darters die op professioneel niveau darten. Hoewel er op de site van Martijn Kleermaker enige informatie is te vinden over zijn leven zijn bepaalde zaken onbekend. Zo is het niet bekend hoe lang The Dutch Giant precies is. Vermoedelijk zullen we over de jaren heen de darter en de persoon achter Martijn Kleermaker steeds beter leren kennen.

Doordat Martijn Kleermaker zijn lengte erg opvallend is heeft hij een erg toepasselijk opkomstnummer. Als Martijn Kleermaker moet gaan spelen en het podium oploopt dan zingen zijn fans luidkeels het nummer ‘Giant’ van Calvin Harris en Rag’n’Bone. Op de website van Martijn Kleermaker staat het verhaal dat hij al sinds zijn geboorte erg groot was. Er is geschreven dat Martijn Kleermaker al zo groot was dat hij vast zat in de couveuse.

Terug naar: