Winkel

Hoe hoog moet een dartbord hangen?

Ben jij een fanatieke darter en ben je van plan om een dartbord te gaan kopen? Om te kunnen darten moet je wel weten hoe hoog het dartbord officieel moet hangen. Het is daarnaast ook slim om de afstand vanaf het dartbord te weten als je op professionele wijze wilt gaan darten. Maar wat is nu de juiste hoogte en afstand van het dartbord?

De hoogtes dartbord

De juiste hoogte dartbord waarop die dient opgehangen te worden is een meter drieënzeventig. Je meet altijd vanaf de vloer tot aan het middelpunt van de bullseye. Het is van belang dat je wel rekening houdt dat de afstand altijd hetzelfde blijft. Heb jij dus een vloer die af- of oploopt? Dan zul je dat verschil wel goed moeten afstellen op het dartbord. Er kunnen ook nog andere scenario’s zijn waarbij je rekening moet houden met de hoogte namelijk een dart mat. Gebruik je dartmat die 2 centimeter dik is? Dan zal je een afstand van een meter vijfenzeventig krijgen vanaf de grond berekend. Door je aan die regels te houden, dart jij volgens de juiste regels. Deze hoogte geldt overigens ook voor de kinderen natuurlijk. Dart je voor plezier? Dan maakt de hoogte niet veel uit.

De afstand vanaf het dartbord

Darten heeft een officiële afstand waar je aan moet houden. De afstand vanaf het dartbord is twee meter zevenendertig. Uiteraard mag je verder van het dartbord afstaan als je dat fijner vindt, maar het hoeft dus niet. Door de juiste hoogtes dartbord aan te houden en je aan de juiste afstand vanaf het dartbord te houden, speel je volgens de officiële regels van darts. Om de juiste afstand te houden vanaf het bord wordt er geadviseerd een dartmat te gebruiken. Zo hou je de juiste afstand tijdens het darten.

De ophangsystemen

Heb je een dartbord gekocht? Om te kunnen darten zal je het dartbord moeten ophangen, maar hoe ga je dat nu doen? Voordat je het bord gaat ophangen is het handig om te weten waar je het wilt gaan ophangen en de juiste hoogtes dartbord uitmeet. Doe je dat aan de muur, deur of wil je het bord gaan wegwerken in een kast? Als je dat weet is het tijd om een ophangsysteem te kiezen. Over het algemeen wordt er een ophangsysteem meegeleverd bij het aankopen van een dartbord. Meestal wordt er een ophangbeugel gebruikt om je dartbord aan op te kunnen hangen. Dit is meestal de basis van het bevestigen.

Terug naar: