Winkel

Waarom is een dartmat handig?

Je wil lekker gaan darten en thuis wil je natuurlijk flink gaan oefenen om niet af te gaan bij al je vrienden als jullie samen een pijltje gaan gooien. Vaak hebben mensen die in huis willen gaan darten een dartmat in huis liggen en leggen die dan neer op het moment dat ze willen gaan darten. Maar wat is een dartmat dan precies en waar is een dartmat dan eigenlijk goed voor? En waar zou je dan een dart mat kopen? 

Waarom zou je een dartmat moeten gebruiken als je wil gaan darten?

Als je wil gaan darten is het gebruiken van een dartmat een hele verstandige keuze. De dartmat geeft de juiste afstand weer tussen de plaats vanaf waar je mag gooien en de plaats waar het bord hangt. Zo oefen je altijd vanaf de juiste afstand.

Daarnaast heeft de dartmat ook nog een hele andere hele nuttige functie. Mocht het voorkomen dat je pijlen tijdens het darten gaan bouncen, of ze vallen uit het bord op de grond, dan zorgt de dart mat ervoor dat de vloer in je huis niet beschadigd zal raken. 

Welke soorten dart matten zijn er? 

Als je een dart mat kopen gaat zul je zien dat ze er in allemaal verschillende soorten en maten zijn. De meest verkocht dart mat is de rubberen dartmat. Deze blijven namelijk heel goed liggen doordat rubber niet over de vloer heen zal glijden. Deze worden vaak gebruikt als er een toernooi gespeeld wordt of in kantines.  

Naast de rubber dart mat is er ook de dart mat van carpet. Een dart mat van carpet wordt vooral voor in huis gebruikt. De dart matten van carpet zien er vaak wat mooier uit en geven een warmere uitstraling aan de ruimte waar je in wil darten, dan de rubberen matten van de toernooien.

Waar kun je een dart mat kopen?

Vaak is het zo dat je pas een dart mat kopen gaat als je echt serieus bezig bent met darten. Vaak heb je eerst een bord en pijlen. Daarna zul je zien dat een surround voor je dartboard, een dart mat en een scorebord ook wel heel erg fijn zijn om erbij te hebben. 

Als je zover bent dat je een dart mat kopen wil, dan kun je dit online doen, maar je zou ook naar een dartwinkel toe kunnen gaan om er een te gaan kopen. 

Terug naar: