Winkel

Hoe kom je op de wereld dart lijst?

Wanneer jij professioneel darter bent of gewoon van darten houdt, dan wil je waarschijnlijk wel weten hoe de wereld dart lijst werkt en hoe je een plaatsje in deze lijst kunt bemachtigen. Wat is de PDC Order of Merit en hoe werkt deze? Belangrijker nog, hoe kom je op deze lijst?

De PDC Order of Merit

De wereldranglijst van professionele darters heet PDC Order of Merit. PDC staat voor Professional Darts Corporation. De PDC kent meerdere ranglijsten, maar de ranglijst voor ’s werelds beste darters is de PDC Order of Merit.

Hoe kom je op de PDC Order of Merit?

Als professioneel darter doe je mee aan verschillende toernooien. De toernooien waarvoor gekwalificeerd moet worden tellen mee, maar de meeste toernooien waarvoor darters kunnen worden uitgenodigd tellen niet mee. De ranking op de PDC Order of Merit wordt bepaald door het bedrag aan prijzengeld dat iemand heeft binnengehaald in 2 seizoenen. Je kunt er dus twee seizoenen over doen om jouw ranking te verdedigen of op te klimmen.

Meetellende toernooien wereld dart lijst

Voor de PDC Order of Merit tellen een aantal televisie toernooien en alle PRO Tour toernooien mee. De toernooien die wel meetellen voor de wereldranglijst van het darten zijn het EK en WK darten, UK Open Darts, World Matchplay, World Grand Prix, Grand Slam of Darts, Players Championship toernooien en finals en de Euro Tour toernooien.

Niet-meetellende toernooien

De PDC heeft naast deze toernooien wedstrijden en toernooien waar spelers voor kunnen worden uitgenodigd. Deze tellen niet mee om zo het gat tussen de top 16 en de rest van de lijst niet te groot te maken. Voor deze toernooien kan wel prijzengeld worden gewonnen, maar ze tellen niet mee voor de PDC Order of Merit. Toernooien die niet meetellen zijn de Premier League of Darts, The Masters Darts, World Cup of Darts, World Series of Darts events en finals.

Samenvattend

De wereldranglijst voor het darten heet de PDC Order of Merit. PDC staat voor Professional Darts Corporation. Je kunt een plekje op de wereld dart lijst bemachtigen door het winnen van zoveel mogelijk prijzengeld tijdens de meetellende toernooien die door de PDC worden georganiseerd. De toernooien waarvoor men kan worden uitgenodigd tellen niet mee voor de PDC Order of Merit. Het prijzengeld dat meetelt voor de wereld dart lijst is gewonnen in 2 seizoenen en kan per 2 seizoenen worden verdedigd. 

Terug naar: